Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ξεπάγωμα μελιού

                Οι καλύτερες στιγμές για τον μελισσοκόμο είναι αυτές του τρύγου και στη συνέχεια το
ξεμέλιασμα όταν βλέπει τα βαρέλια του να ξεχειλίζουν από τα μέλια. Μαζί με αυτά ξεχειλίζουν και τα συναισθήματα του από την ικανοποίηση και την γλύκα που νοιώθει.
                Η περίοδος όμως του τρύγου για τον περασμένο χρόνο παρήλθε και για τον τρέχοντα αργεί ακόμη. Έχουμε όμως μέσα στα βαρέλια ή στα δοχεία τους κόπους της περασμένης χρονιάς που πρέπει να συσκευαστεί σε βάζα για να διατεθεί στους καταναλωτές μας.
                Επειδή όμως εμείς δεν έχουμε υποβάλλει σε καμμία επεξεργασία το αποθηκευμένο μέλι μας η φυσιολογική του κατάληξη είναι η κρυστάλλωση. Μία κατάσταση που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ποιότητα και τη γεύση του προϊόντος αλλά βάζει σε σκέψεις το μελισσοκόμο για να βρει τρόπο να το επαναφέρει σε ρευστή μορφή. 
                Εδώ έρχεται η τεχνολογία για να μας βοηθήσει. Τρόποι και μέσα υπάρχουν πολλά από εμπορικά που πωλούνται στα καταστήματα μέχρι και αυτοσχέδια που κάνει χρήση ο καθένας μας. Το καθένα από αυτά έχει το κόστος του και τα θετικά του και τα αρνητικά του.
                Εγώ θα σας παρουσιάσω σήμερα ένα προϊόν που χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος συνολικά και που στους πιο πολλούς είναι γνωστό. Πρόκειταιγια τη ζώνη θέρμανσης. Λειτουργεί με ηλεκρικό ρεύμα τοποθετείται περιμετρικά στο/στα δοχεία και με την βοήθεια ενός ενσωματωμένου θερμοστάτη μεταφέρει τη θερμοκρασία στο περιεχόμενο στην θερμοκρασία που ορίζουμε.
                Το συγκεκριμένο προϊόν το βρίσκουμε μέσω e-bay ή κάποιου άλλου site πωλήσεων που χρησιμοποιούμε και η τιμή του είναι στα 42-43 ευρώ. Παρακάτω παραθέτω φωτό από το προϊόν μεμονωμένα αλλά και σε χρήση. Ταιράζει ακριβώς σε βαρέλι 200L και καλύπτει σχεδόν 4 δοχεία των 26 κιλών (λείπουν 10εκ.)



τέσσερα δοχεία
βαρέλι 300L









1 σχόλιο:

  1. μπορεις να μας δωσεις λεπτομεριες τι θεμοκρασια το βαζεις και εχει επιπτωση στο μελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή