Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Επιλογή Κυψέλης

               Πολλά γράφονται και λέγονται γύρω από τους διάφορους τύπους κυψελών αλλά και κατασκευαστών. Ο κάθε συγγραφέας σχετικού άρθρου έχει την άποψη του η οποία προέρχεται
από τη χρήση συγκεκριμένου τύπου ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις προώθησης κάποιου είδους ή κατασκευαστή για λόγους διαφήμισης με οικονομικά ή όχι κίνητρα.
                Εγώ θα σας μιλήσω μόνον με κριτήρια χρήσης και κόστους και η επιλογή δική σας. Χρησιμοποιώ και πλαστικές και ξύλινες κυψέλες. Οι πλαστικές είναι της technoset και οι ξύλινες διαφόρων κατασκευαστών. 
                Οι πλαστικές κυψέλες είναι πιο εύχρηστες και πιο ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες.Δεν απαιτείται βάψιμο ή κάποιου είδους συντήρηση παρά μόνον ένας απλός καθρισμός με νερό. Έχει καλύτερη θερμομόνωση από την ξύλινη  και η συγκεκριμένη έχει λίγο μεγαλύτερο βάρος από την ξύλινη. Το αρνητικό της είναι το μεγάλο κόστος που είναι στα 45 ευρώ η γωνοφωλιά μόνον χωρίς πλαίσια.
                Η ξύλινη κυψέλη απαιτεί ένα αρχικό βάψιμο και περιοδικά ανα 4-5 χρόνια μία συντήρηση. Υπάρχει ένα θέμα με τα πορτάκια που σε άλλες μπαίνουν με ευκολία και σε άλλες δύσκολα ή και καθόλου αν μάλιστα είναι διαφορετικών κατασκευαστών. Το θετικό της είναι το αρκετά μικρότερο κόστος της που κυμαίνεται στα 25 περίπου ευρώ η γωνοφωλιά με τα πλαίσια.
                 Προσωπικά μέσα από την πολυετή χρήση έχω καταλήξει σε έναν συνδυασμό πλαστικού και ξύλου προκειμένου να μειώσω το κόστος αλλά και να έχω το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώ πλαστικό πάτο ξύλινο όροφο για γωνοφωλιά τροφοδότη οροφής πλαστικό και καπάκι ξύλινο. Με αυτό τον τρόπο έχω διάτρητο πάτο πλαστικό και δεν έρχεται σε επαφή το ξύλο του ορόφου με το έδαφος και την υγρασία, πορτάκια σταθερά επάνω στον πάτο ενώ ο πλαστικός τροφοδότης οροφής λειτουργεί θερμομονωτικά τους θερινούς μήνες. Το πακέτο αυτό συνολικά κοστίζει στα 30-35 ευρώ.
               Οι αποφάσεις δικές σας.
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου